Dit tuincentrum werkte in eerste instantie met de Motorola CLP446, maar had de wens over te stappen naar een volledig draadloos systeem. Daar zij een grote vestiging zijn met meerdere afdelingen was de wens een ruimere dekking om de onderlinge communicatie nog verder te verbeteren. Voor meer dan 40 gebruikers hebben wij ons UH Retail Communicatie geleverd, geïnstalleerd en in beheer. Doordat medewerkers met dit systeem sneller onderling kunnen communiceren, hoeven ze minder stappen te zetten en kunnen ze dus meer werk verzetten met minder mensen, terwijl het klantcontact en de klantenservice verbeterd is.

Onlangs hebben we ook CallPoints aan het systeem toegevoegd bij servicebalies in het centrum. Hiermee kan een klant die staat te wachten bij een balie op een knop drukken, waarna er een bericht uitgaat over de oortjes van medewerkers en de klant tegelijkertijd een bericht hoort dat er iemand onderweg is. 

Klantervaring

Wij gebruikten in eerste instantie de CLP446 van Motorola Solutions. Achteraf bleek echter dat de snoertjes van dit type portofoons toch wel snel kapot gingen in een tuincentrum omgeving. Tevens was het bereik van de portofoons in het tuincentrum niet altijd toereikend, hoorde we wel eens andere mensen over de portofoons of was er veel ruis. Zodoende zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. 

Lumidee stelde het communicatiesysteem van United Headsets voor. Wij waren eerst erg sceptisch over een headset die echt aan je hoofd hangt; bang dat de headset te zwaar zou zijn en dat deze snel van je hoofd zou vallen. Vanwege onze twijfel heeft Lumidee een UH headset opgestuurd, inclusief bijbehorende mogelijkheden hoe deze te dragen. Wij hebben gekozen voor de hoofdband. Het bleek dat het geheel erg licht was en er dus geen bezwaar was om hem de hele dag op te hebben. Ook voor een brildrager is het geen enkel probleem. 

Wij zijn erg positief over de audiokwaliteit. Het geluid is helder en iedereen is goed te verstaan, ongeacht waar je je bevindt in het tuincentrum. Tevens is het erg fijn dat er geen snoer is vanaf je oor naar een apparaat aan je broek. Wat ik ook een groot voordeel vind is dat het beheer op afstand gedaan kan worden en bijvoorbeeld updates dus worden verzorgd. Ook nieuwe headsets worden van tevoren geprogrammeerd en dan naar ons opgestuurd. Bij binnenkomst hoef je de headset slechts 30 minuten op te laten en hij kan gebruikt worden. Vanwege corona hebben wij ervoor gekozen iedere werknemer een eigen headset te geven. Maar, de headset zijn prima schoon te maken mochten er meerdere gebruikers zijn van één headset.

Meer informatie of het systeem GRATIS testen in uw organisatie?

Onze medewerkers staan u graag te woord en voorzien u desgewenst van een GRATIS proefopstelling zodat u het UH Retail Communicatiesysteem kunt testen in uw eigen omgeving om de voordelen te ervaren.

United Headsets Retail draadloze retail headset met hoofdband