Deze supermarkt maakte al gebruik van ons UH Retail Communicatiesysteem, waarover zij zeer tevreden waren. Om ook en snellere service aan klanten te verlenen op afstand, hadden ze bij ons het verzoek neergelegd om CallPoints toe te voegen aan de bestaande integratie.

Klantervaring

Wij maken al enige tijd gebruik van het UH communicatiesysteem op de werkvloer. Dat scheelt behoorlijk wat onnodige bewegingen en we kunnen klanten sneller helpen. Als die bijvoorbeeld aan een medewerker vragen of een bepaald artikel nog voorradig is, hoeft de medewerker niet helemaal naar het magazijn te lopen. Met één druk op de knop stelt hij de vraag aan zijn collega in het magazijn. Hij/zij hoeft de klant noch de werkvloer te verlaten en de klant hoeft ook niet onnodig lang te wachten op een antwoord. Geweldig! 

Nu hebben we het systeem verder uitgebreid met CallPoints. Zo hebben we nu een CallPoint bij de emballage. Als er voorheen een storing was en een klant stond te wachten, kon deze op een ouderwetse bel drukken. Na luid gerinkel was het evengoed onzeker of een medewerker dit opgemerkt had, zowel voor ons als voor de klant. De CallPoint vervangt deze bel. Wanneer een klant gebruik maakt van de CallPoint gaat er een bericht over alle oortjes van medewerkers met de melding dat er assistentie nodig is én tegelijkertijd hoort de klant: “Beste klant, er is een medewerker onderweg.” Dat is niet alleen sneller, efficiënter en fijner werken. Maar, is ook een enorme meerwaarde voor de klantbeleving.

Meer informatie of het systeem GRATIS testen in uw organisatie?

Onze medewerkers staan u graag te woord en voorzien u desgewenst van een GRATIS proefopstelling zodat u het UH Retail Communicatiesysteem kunt testen in uw eigen omgeving om de voordelen te ervaren.

United Headsets Retail draadloze retail headset met hoofdband